Alle voordelen van een combisteamer op een rijtje

Alle voordelen van een combisteamer op een rijtje

29 september 2020 Uit Door Redactie

Er zijn zo van die toestellen die in de horeca worden gebruikt die door de jaren heen ongelofelijk populair zijn geworden. Misschien wel het meest in het oog springende apparaat op dit vlak is de inmiddels welbekende combisteamer. Het gaat hier dan ook een toestel dat eigenlijk de taken van niet één, maar wel twee apparaten op zich kan nemen. Het toevoegen van stoom aan het proces brengt ook nog eens behoorlijk wat voordelen met zich mee. Hoe dan ook, ben jij ook benieuwd naar wat een combisteamer allemaal voor jou kan betekenen of wil je gewoon graag meer te weten komen over dit prachtige toestel? Dat is mogelijk hier op deze pagina! 

combisteamer

1.) Met een combisteamer kan je grote hoeveelheden voedsel bereiden 

Dat er in met name de horeca tegenwoordig zo ongelofelijk vaak gebruik wordt gemaakt van een combisteamer hoeft helemaal niet te verbazen, integendeel. Met behulp van een dergelijke apparaat is het namelijk perfect mogelijk om grote hoeveelheden voedsel in één keer te bereiden. Bovendien is het zo dat je als persoon die werkt met het toestel over de vrijheid komt te beschikken om te kiezen tussen enerzijds het bereiden van voeding met stoom en anderzijds het verhitten van voeding met hete lucht. In ieder geval, welke gerechten je allemaal op je menukaart hebt geplaatst, de kans is ongelofelijk groot dat je ze zonder probleem kan bereiden met behulp van een combisteamer. 

2.) Stoom zorgt voor een extra smaakervaring

Met een combisteamer is het dus niet alleen maar mogelijk om voedingswaren te bereiden met hete lucht. Ze biedt haar gebruikers dan ook de mogelijkheid aan om stoom toe te voegen aan het proces. Dit brengt een zeer groot extra interessant voordeel met zich mee. Het toevoegen van stoom aan het verhittingsproces zorgt er namelijk voor dat niet alleen de geuren en smaken, maar ook de kleuren aanzienlijk beter bewaard blijven. Met andere woorden, voeding bereiden met behulp van een combisteamer zorgt ervoor dat je altijd een optimaal gerecht voorgeschoteld krijgt waar je pas echt ten volle van zal kunnen genieten! 

combisteamer

3.) Met een combisteamer kan je (veel) plaats besparen

We hoeven ongetwijfeld niemand meer te vertellen dat het kopen van een groot stuk vastgoed tegenwoordig een behoorlijk stevig prijskaartje met zich meebrengt. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen die nu een nieuwe horecazaak willen starten voornamelijk kijken in de richting van een pand met een iets kleinere oppervlakte. Dat is natuurlijk logisch, maar er staat wel tegenover dat er aan deze keuze ook bepaalde nadelen verbonden zijn. Het is namelijk zo dat je in deze situatie vaak een kleinere oppervlakte voorhanden hebt in de keuken om te benutten. Dit kan als gevolg hebben dat je bepaalde keuzes zal moeten maken. 

De kleinere oppervlakte die je voorhanden hebt in je keuken hoeft er in de praktijk helemaal niet voor te zorgen dat je genoegen moet nemen met minder mogelijkheden, integendeel. Neem nu bijvoorbeeld de combisteamer. Door het aanschaffen van een dergelijk toestel zorg je ervoor dat je de functie van twee toestellen in één keer vervatten. Een combisteamer neemt dan ook zeer weinig plaats in beslag terwijl ze toch een belangrijke meerwaarde kan vormen. Ook voor kleine keuken is het aanschaffen van dit toestel dus een absolute aanrader!