Dingen die je niet mag missen tijdens een weekendje weg naar Noord-Holland

Dingen die je niet mag missen tijdens een weekendje weg naar Noord-Holland

8 september 2021 0 Door Redactie

Heb je binnenkort een weekendje weg naar Noord-Holland op de planning staan en wil je zeker weten dat je de highlights van deze provincie niet vergeet? Lees dan zeker even dit artikel door, want hier bespreken we alles wat je absoluut niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Noord-Holland!

restaurant purmerend

1. Het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een bijzonder museum waar je letterlijk terug in de tijd gaat. In het openluchtdeel van het museum stap je een oud dorp binnen en kun je ervaren hoe het leven destijds was. Zo zie je hoe de huizen eruit zagen, hoe de mensen aan het werk waren en hoe de sfeer in die tijd was. In het binnendeel van het museum kun je leren over de geschiedenis van de Zuiderzee en kun je prachtige schepen bewonderen. Je hoort de verhalen aan van oud-bewoners over de Afsluitdijk, de Watersnoodramp en het leven in de 20e eeuw. In en rondom het museum is er veel te zien, te beleven en te ervaren. Een bezoek aan dit bijzondere museum mag je zeker niet overslaan!

2. Amsterdam en omstreken

Amsterdam is natuurlijk onze hoofdstad en een bezoek aan deze stad kun je dan ook eigenlijk niet vergeten. Amsterdam heeft zoveel moois te bieden! Denk bijvoorbeeld eens aan de Dam en de talloze grachten van de stad. Vaar mee met een rondvaartboot en vaar langs alle bekende gebouwen van de stad met een gids. Of huur zelf een bootje en verken op je gemak de Amsterdamse grachten. Of maak een stadwandeling langs bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Sciencemuseum NEMO en de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog even doorrijden naar omliggende plaatsen, zoals Volendam voor een lekker visje of Zaandam om de Zaanse Schans te bewonderen.

3. De Koemarkt

Breng ook eens een bezoek aan de Koemarkt in Purmerend. Op dit bruisende plein kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje of kun je gezellig wat winkels bezoeken. Ben je dus op zoek naar een leuk restaurant Purmerend? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden die de Koemarkt je te bieden heeft. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere leuke restaurants in Purmerend en omstreken te vinden.