Dit is het recept voor heerlijke chocoladepannenkoeken!

Dit is het recept voor heerlijke chocoladepannenkoeken!

6 oktober 2020 Uit Door Redactie

Heb jij zin in een speciale pannenkoek? Gebruik dan dit recept voor heerlijke chocoladepannenkoeken! Dit is eigenlijk een gewone pannenkoek, maar dan verrijkt met een heerlijk vleugje cacao. Het is heerlijk met aardbeien, dus die nemen we ook gewoon mee in het recept! Dit recept is voor het maken van 6 chocoladepannenkoeken!

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Een halve theelepel  zout
  • 1 middelgroot ei
  • 250 milliliter halfvolle melk
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram geroosterde amandelen
  • 80 gram chocoladepasta puur (wist je trouwens dat je chocolade online kunt kopen!?)

Zet ook vast deze keukenspullen klaar:

  • Garde
  • Koekenpan met een doorsnede van 20 centimer
  • Soeplepel
  • Beslagkom

Zo maak je het klaar

Eerst zeef je het meel, de cacao en het zout. Doe dit allemaal boven een kom en zorg dat deze drie ingrediënten lekker mengen. Als dit is gebeurt, voeg je het ei en de melk toe. Klop dit geheel met de garde tot een glad beslag.

Zet ondertussen de koekenpan op en verhit er een beetje boter in. Schep met de soeplepel een deel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur gaar. Dit is meestal in 2 minuten wel gebeurd. Halverwege keer je de pannenkoek om. Dit doe je in totaal dus 6 keer.

Tussen het bakken van de pannenkoeken door kun je goed de aardbeien snijden. Doe dit in plakjes. Hak ook de amandelen grof. Wanneer de pannenkoeken klaar zijn besmeer je ze met een laagje chocoladepasta. Doe vervolgens de aardbeien erop en bestrooi ook de amandelen. Klaar is kees! Je hebt nu overheerlijke chocoladepannenkoeken (bedankt chocolade voor deze heerlijke verrijking van de normale pannenkoek!).

Nog wat dikke tips

Wanneer je je pannenkoeken nog lekkerder wilt maken, kun je slagroom op de aardbeien spuiten. Wil je het helemaal luxe maken, voeg dan ook wat blaadjes basilicum toe. Iedereen is dol op deze pannenkoeken. Het mooie is ook dat je chocoladepannenkoeken een dag van tevoren kunt maken om het vervolgens de volgende dag op te eten. Is ook heel lekker tijdens bijvoorbeeld een picknick, of als dessert bij een lekkere maaltijd.