Een cocktailbar huren tijdens de coronacrisis

Een cocktailbar huren tijdens de coronacrisis

12 oktober 2020 0 Door Redactie

Sinds maart zitten wij nu met zijn allen vast in deze pandemie. Ik kan mij nog goed de dagen op werk herinneren dat we de hele dag alleen maar aan het speculeren waren over het virus, of het wel deze kant op kwam en wat wij er mee aan moesten. Nu het virus al enige tijd onder ons is beginnen wij nu pas echt te voelen wat het met ons als samenleving doet. In eerste instantie konden alle Nederlanders erg goed alle richtlijnen van de overheid opvolgen, maar wij hebben allemaal gemerkt dat de regels steeds minder goed worden opgevolgd. Het gaat het meeste fout bij feesten en partijen, dit merkt een oud-collega van mij ook. Iedereen uit mijn dorp wilde altijd bij hem een cocktailbar huren, dat is nu een stuk minder. Omdat ik deze persoon ken, heb ik het best met hem te doen. Hij biedt heel veel diensten aan die nauwelijks meer worden afgenomen. Daarom schrijf ik vandaag over deze bedrijven om hun een hart onder de riem te steken.

Een eigen barista inhuren is nog steeds veilig

Omdat vele thuiswerken zullen steeds minder bedrijven een barista inhuren. Net zoals het cocktailbar huren zijn deze diensten gewoon minder nodig. Wel daagt het dit soort bedrijven uit om creatief naar nieuwe oplossingen te zoeken en zo nieuwe markten te creëren of te betreden. Het bedrijf van mijn oud collega heeft verschillende barista pakketten gemaakt om het verdienmodel van een barista huren te versterken. Hetzelfde geld voor een cocktailbar huren, in plaats van deze dienst verkoopt hij ‘thuis-feest-pakketten’. Deze kunnen bedrijven in grote aantallen kopen als cadeau aan hun werknemers. Het zijn dit soort creatieve oplossingen die de goede ondernemers van de slechte ondernemers zal onderscheiden. Gelukkig boeken vele hier ook veel succes mee. Deze pakketten zijn minder winstgevend voor mij oud collega, maar zijn bedrijf heeft in ieder geval wel een cashflow. Nu het barista inhuren op zijn gat ligt zijn dit mooie, tijdelijk, oplossingen.

Ondernemen versus opgeven

Door dit soort geldstromen blijven bedrijven bestaan. Het is alleen maar te hopen dat binnenkort wij weer wat dichter bij elkaar mogen komen. Dan zullen ook veel meer bedrijven een cocktailbar huren of een barista inhuren. Maar goed dan moeten wij ons allemaal wel beter aan de wetgeving gaan houden, en zeker met drie cocktails op, is dat lastig. Daarom vraag ik namens mijn oud collega om op elkaar te letten en je aan de maatregelen te houden. Des te sneller dat cocktailbar huren weer winstgevender wordt dan cocktail-pakketten.