Hier moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe hondenriem

Hier moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe hondenriem

29 maart 2021 0 Door Redactie

Heb je een nieuwe hondenriem nodig omdat je binnenkort je nieuwe viervoeter in huis krijgt, of is je huidige riem niet meer te gebruiken? Het is verstandig om even kort onderzoek te doen naar wat voor soort riem je nodig hebt en wat voor soort riem je kan gebruiken voor je viervoeter. Elke hond is natuurlijk anders en heeft behoefte aan een ander soort riem. In deze blog bespreken we een aantal tips en tricks die kunnen helpen bij het aanschaffen van een nieuwe hondenriem.

Verschillende soorten en maten

Hondenriemen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan halsbanden, tuigjes, riemen, lange en korte lijnen, etc. Het is slim om te kijken wat voor soort riem voor jou trouwe viervoeter nodig is. Iedere hond is natuurlijk anders en het is daarom van belang om eerst te kijken wat bij jouw hond past voordat je een keuze maak. Vervolgens is het verstandig om na te denken wat voor soort lengte de riem moet hebben. Wil je dat je hond kan rennen terwijl hij aan de lijn zit of heb je juist een kortere nodig zodat je de hond goed bij je kan houden.

Verschillende kleuren

Naast de soort en lengte van de riem is het natuurlijk leuk om te kijken naar de kleur. Iedere hond heeft weer een verschillende soort vacht, en daar past altijd een bepaalde kleur halsband bij. Je kan kiezen voor een bepaalde stofsoort van een bepaalde kleur of juist voor een stoere leren halsband in het bruin of zwart. Het is volledig afhankelijk van wat voor viervoeter je hebt en wat er bij deze hond past. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar een riem die je in het donker kan gebruiken. Je wil namelijk dat je hond altijd goed te zien is (ook voor automobilisten, fietsers en andere voetgangers).

Diervriendelijke riem

Je wil natuurlijk een zo diervriendelijke riem voor je trouwe viervoeter. Het is daarom belangrijk om te kijken wat voor soort riem je aanschaft. Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar bijvoorbeeld de grootte van de hals van de hond. Een riem moet uiteindelijk niet afknellen of juist te los zitten. Je kan hier het beste achter komen door verschillende riemen uit te proberen. Weet je niet wat voor soort riem je moet uittesten dan is het verstandig om advies te vragen bij de winkel/webshop waar je de riem wil aanschaffen.