Lekker uit eten in Antwerpen

Lekker uit eten in Antwerpen

13 oktober 2020 Uit Door Redactie

Ben je van plan om Antwerpen te bezoeken en wil je daar lekker eten? Dat kan natuurlijk! Je moet alleen wel weten waar je moet zijn. Gelukkig zit deze stad boordevol leuke en goede eetgelegenheden. We zetten een paar tips voor jou op een rijtje, zodat je niet te lang hoeft te zoeken! Dat is toch heel fijn.

Ontbijten in Antwerpen

Ben je al vroeg op pad en wil je eigenlijk even ontbijten in Antwerpen? Dan raden we Barnini aan. Dit is een heel pittoresk zaakje waar ze alle meubels bij elkaar hebben verzameld. Hun specialiteit is bagels, die zijn echt heel lekker en zeker de moeite waard. Barnini is een populair restaurant onder studenten.

Lunchen in Antwerpen

Als lunchplekje raad ik restaurant Roest aan. Dit restaurant zit in de wijk ’t Eilandje. Het is gevestigd in een oud pakhuis. De vloer is van glas, waardoor je zo naar de kelders kan kijken. Daarnaast is het restaurant helemaal vol gezet met planten. Zuurstof genoeg dus! Roest biedt je traditionele lunchgerechten aan als omelet, broodje kroket en uitsmijters. Daarnaast hebben ze ook heerlijke gerechten die wat specialer zijn. Denk aan pokébowl, quinoasalade of heerlijk gevulde wraps. Roest is trouwens ook open voor diner.

Pizzeria in Antwerpen

Wanneer je toe bent aan een stevige lunch, of gewoon een lekkere pizza als diner wil, dan raden we Otomat aan. Dit is een populaire pizzeria en is net als Roest gevestigd in de wijk ’t Eilandje. Op het portier van het restaurant staat de gevleugelde uitspraak: ‘Ssst… hier rijst den deeg’. Een leuke uitspraak die perfect de sfeer weergeeft van het restaurant. Het bijzondere van Otomat is dat ze hun deeg maken met het gist van Duvel bier. Pizzaliefhebbers moeten hier zeker eens een kijkje nemen!

Biertje doen in Antwerpen

Even een klein uitstapje in Antwerpen. We gaan namelijk niet naar een restaurant, maar naar een brouwerij. Brouwerij De Koninck, om precies te zijn. Dit is dan ook het stadsbier van Antwerpen en je zult het in elk café wel tegenkomen. Maar wat is er lekkerder dan het bier te drinken in het gebouw waar het gemaakt wordt. Zeker in combinatie met een rondleiding is dit echt een hele beleving. Bij binnenkomst krijg je al een lekker biertje om te proeven. En eigenlijk gaat dit zo de hele tour door. Di

Let op: in Antwerpen zijn ze streng op het gebruik van drugs. Doe dit dus niet daar. Een behandeling drugsverslaving is in België overigens ook heel goed, dus wees niet bang om hier gebruik van te maken.