Meer smaak toevoegen aan eten doe je zo!

Meer smaak toevoegen aan eten doe je zo!

26 november 2020 0 Door Redactie

Sinds maart 2020 zitten we meer thuis dan ooit. Een hoop mensen zijn hierdoor vaker in de keuken te vinden. We hebben op social media een hoop nieuwe gerechten voorbij zien komen. Ook mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus hebben in veel gevallen meer moeten eten dan normaal. Eén van de symptomen is namelijk smaakverlies. Wat je dan doet? Verschillende smaken uitproberen om weer te kunnen proeven uiteindelijk. Heb je al een hoop dingen uitgeprobeerd en ben je opzoek naar ingrediënten of ideeën voor meer smaak in je eten? Lees dan snel verder!

Kruiden, kruiden, kruiden

We kunnen het niet vaak genoeg benoemen, maar kruiden zijn enorm belangrijk voor een gerecht. Houd de basis dan ook altijd zo: olijfolie, peper en zout. Het voegt net wat extra’s toe, geeft daadwerkelijk smaak aan je eten en je kunt enorm veel experimenteren hiermee. Zo zijn er kruiden die je ook voor verschillende maaltijden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan basilicum die vaak alleen gebruikt wordt bij Italiaanse gerechten. Basilicum kun je ook gebruiken bij je yoghurt bowl in de ochtend of door een wrap. Andere lekkere kruiden zijn:

  • oregano;
  • Kurkuma;
  • Cayenne peper;
  • Sumac;
  • Komijn;
  • Tijm;
  • Paprikapoeder;
  • Ras El Hanout.

Gevarieerd eten en combineren

Extra smaak aan je eten toevoegen is verschillende kruiden, sauzen en groentes met elkaar combineren. Hier geldt ook dat je zo gevarieerd mogelijk eet. Probeer iedere week minimaal twee tot drie nieuwe gerechten uit. Een nieuw gerecht kan ook een nieuwe combinatie zijn. Denk bijvoorbeeld aan pompoenpasta in plaats van de traditionele rode of witte saus. Hierdoor geef je je eten meer smaak, eet je gevarieerd en heb je een nieuw gerecht. Een ander gerecht kan geroosterde noten met honing zijn als vervanger van Parmezaanse of andere, geraspte kaas.