Verpakkingen en promotieuitingen, onmisbaar voor brouwerijen

Verpakkingen en promotieuitingen, onmisbaar voor brouwerijen

14 september 2020 Uit Door Redactie

Als je een brouwerij runt en in die hoedanigheid een heerlijk bierproduct tot stand brengt, dan ontkom je er niet aan ook flink aan promotie te doen. Als je slim bent, dan verenig je hierbij twee noodzakelijke activiteiten. Dit doe je met name door de verpakkingen die je toch al nodig hebt ook van sterke promotionele tinten te voorzien. Brouwerij verpakkingen zijn namelijk ongemerkt cruciaal in de keuze die consumenten in een winkel maken. De aantrekkelijkheid van een verpakking kan zelfs de doorslag geven. Verder is het aan te raden als je als brouwerij meer gerelateerde producten gebruikt om goede sier mee te maken. In de bierwereld komen, zeker als je ook in horecagelegenheden zichtbaar wil worden, vooral bierviltjes en tafelzetters in aanmerking. 

Duurzaam

Bierviltjes

In Nederland kom je in vrijwel ieder café bierviltjes tegen op tafel. Deze viltjes hebben ten eerste een nuttige functie. Ze zorgen ervoor dat tafels niet kleddernat worden door de condens die van gevulde bierglazen afdruipt. Het viltje absorbeert dit vocht namelijk. Maar uiteraard bieden deze viltjes ook de uitgelezen mogelijkheid voor brouwerijen om promotie te maken. Fijn is daarbij dat viltjes vrij goedkoop in grote hoeveelheden te drukken zijn. 

Reclame

Tafelzetters

Een andere manier om promotie te maken voor je brouwerij in horecagelegenheden (toch de plekken waar veel mensen geïnteresseerd zullen zijn in je product) is via tafelzetters. Je kent deze vast wel: dit zijn kartonnen producten die quasi recht overeind op de tafels in cafés staan. Op een tafelzetter van je eigen brouwerij kun je meer informatie kwijt dan op een bierviltje, waarop je doorgaans alleen je logo en slogan plaatst. Tafelzetters dienen louter een promotioneel doel, al vormen ze voor het oog wel degelijk een mooie toevoeging op het moment dat ze smaakvol zijn opgemaakt.