Welke wijnen jouw gerecht beter laten smaken

Welke wijnen jouw gerecht beter laten smaken

15 september 2021 0 Door Redactie

Eten en drinken combineren voor de perfect smaak sensatie, het gebeurt al eeuwen lang en restaurants zijn er vooral dol op. Vaak kan je het restaurant vragen voor advies, maar wat als je besluit om zelf een culinair hoogstandje te creëren en gewoon thuis te eten? Gelukkig hebben we daar het internet voor, en wij hebben de lekkerste wijn combinaties voor het diner voor je verzameld.

Rode wijn bij rundvlees

Bij rundvlees kan je zowel witte als rode wijn drinken, maar wij geven toch de voorkeur aan rode wijn. Een ronde, kruidige en krachtige wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Salentein is heerlijk te combineren met een medium tot rare steak. Daarnaast kan je ook kiezen voor een soepele en ronde wijn zoals een Cabernet Franc of een Sangiovese. De afdronk van de wijn combineert heerlijk met de natuurlijke sappen in het rundvlees en creëert een smaak die niet te evenaren is met een andere wijn.

Witte wijn bij kip en gevogelte

Als je liever geen rood vlees eet, wat in deze tijd steeds meer voorkomt, kan je ook kiezen voor een heerlijke kipdij filet of andere gevogelte. Hoewel je hier ook rode wijn bij kan nuttigen, is een witte wijn een betere match. Afhankelijk van jouw smaak kan je kiezen voor een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je gewend bent aan krachtigere wijnen kan je ook nog kiezen voor een Rhône of Sauvignon Blanc, welke voller van smaak zijn en beter combineren met een sterk gekruid gerecht. Wil je toch liever een rode wijn bij de kip, neem dan een kijkje naar een Valpolicella, onze favoriet.

Wijn online bestellen

Hoewel de meeste wijnen verkrijgbaar zijn in de supermarkt of lokale slijterij, zijn de lekkerste wijnen soms lastig verkrijgbaar en ben je beter af om ze online te kopen. Via De Gouden Ton kan je eenvoudig jouw gekozen wijn zoeken en vergelijken met andere wijnen. Verzending is gratis vanaf €75 en bestellingen worden snel verzonden binnen Nederland. Er zijn ook fysieke winkels beschikbaar voor professioneel advies, dus neem gerust een kijkje voor jouw volgende dinerafspraakje.